Volledig scherm
PREMIUM
De enorme ravage op de A73 bij Wijchen na het dodelijk ongeluk dinsdagochtend. © Tom Hessels

Na fatale crash staat veiligheid op drukke A73 weer ter discussie: dit gaat er wel en niet op de weg gebeuren

NIJMEGEN - Het ingrijpende ongeval op de A73 dinsdag, waarbij een persoon om het leven kwam, drukt betrokkenen met de neus op de feiten: de snelweg tussen Nijmegen en Venlo wordt steeds drukker.

Een dode, zes gewonden en een snelweg die bijna de hele dag dicht was. Het ongeval met twee vrachtwagens, een bus en twee personenwagens ter hoogte van de afslag Wijchen had dinsdag een grote impact.

De laatste jaren is het verkeer enorm toegenomen op deze snelweg, met name de groei van het aantal vrachtwagens valt op. 

Inhaalverbod

Zoals het er nu naar uitziet had het ongeval niets te maken met inhalende vrachtwagens. Maar op dat gebied verandert er wel iets. Op delen van de A73 geldt nu nog een inhaalverbod voor vrachtwagens in de spits. 

Per 1 januari verandert dat in een verbod voor bijna de hele dag, van 06.00 tot 19.00 uur, voor het hele traject tussen knooppunt Ewijk en Venlo. Dat moet de verkeersveiligheid en doorstroming ten goede komen, zegt Rijkswaterstaat.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement