Volledig scherm
De scheuren in de vloeren van de parkeergarage. © Eveline Van Elk

Nieuwe coating: parkeergarage even dicht

WIJCHEN - Bezoekers van het centrum van Wijchen kunnen hun auto de komende weken niet parkeren in de garage bij het station. Vanaf vandaag (29 juli) tot en met 12 augustus is de parkeergarage dicht vanwege werkzaamheden. 

Een deel van de parkeergarage krijgt een nieuwe coating, zegt een medewerker van werkorganisatie Druten Wijchen. ,,Het gaat om het deel waar men de garage in- en uitrijdt. De rest van de garage is al eerder gecoat. Dit stuk moest nog gebeuren.” 

Andere parkeerplaats

Wie zijn auto de komende periode wil parkeren, kan dat doen aan de andere kant van het station. Automobilisten kunnen verder gebruikmaken van de parkeergarage Oostflank, die ingang zit aan de Meerdreef. De fietsenstalling blijft tijdens de werkzaamheden gewoon open.

Scheurtjes

De parkeergarage bij het station, waar plaats is voor 220 auto's, ging begin 2018 open. Vlak na de oplevering was het voor menigeen wel even schrikken: in de vloeren kwamen scheuren. En de verflaag die toch goed tegen ronddraaiende autobanden moest kunnen, liet los en zat vol bobbels. 

Maar alles was onder controle, bezwoeren bouwer BAM en de gemeente snel daarna. De scheurtjes zouden komen door een niet zo strak zittende noodcoating.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement