Volledig scherm
De paaltjes zakten niet meer in het plaveisel waardoor geen auto's konden passeren in Wijchen-centrum. © Gemeente Wijchen

Paaltjes in Wijchens centrum 20 uur onbeweeglijk vast: ook mét ontheffing omrijden

UPDATEWIJCHEN - Een probleem in het centrum van Wijchen: vier van de vijf ‘inzinkbare paaltjes’ gingen sinds dinsdagmiddag niet meer omlaag. Bewoners en hulpdiensten konden het dorp alleen nog in en uit via de Kasteellaan. Sinds 12.00 uur vandaag zinken de paaltjes wel weer in de bodem en is het probleem opgelost.

Sinds dinsdagmiddag kwart voor vijf werkten de paaltjes niet meer, aldus een woordvoerder van de gemeente Wijchen. ,,De Kasteellaan kon je alleen in-, maar niet meer uitrijden. Omdat het de hoofdweg is, die ook door de hulpdiensten en leveranciers wordt gebruikt, hebben we dat paaltje omlaag gezet.” Via een camera die op die plaats hangt, kan de gemeente zien of er geen misbruik van wordt gemaakt. 

Quote

Het zou niet lukken om verbinding te maken

Woordvoerder gemeente Wijchen

De precieze oorzaak is onbekend. ,,Het zou niet lukken om verbinding te maken”, aldus de zegsman. Een monteur is nu ter plekke gegaan om het probleem op te lossen. . 

Ontheffing

De palen voorkomen dat autoverkeer zonder ontheffing door het centrum rijdt. Bewoners die wel een ontheffing hebben, kunnen normaal gesproken het paaltje omlaag doen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement