Volledig scherm
PREMIUM
Tom Holthausen opent een New York Pizza op de hoek van het Wijchense Europaplein. © Koen Verheijden

Pizzabakkers strijden om de Wijchense thuiseter: ‘Alles draait om snelheid en verse bezorging’

WIJCHEN - New York Pizza opent een vestiging in het centrum van Wijchen. De fastfoodketen mikt op een flinke punt van de bezorgpizzamarkt in het dorp, waar ook Domino’s al succesvol is. De start van een pizza-oorlog? Pizza-eters zijn er genoeg, zeggen de bedrijven in koor.

Tom Holthausen (29) start als franchiser een New York Pizza op het Europaplein, midden in Wijchen. Het is ver van zijn huis in Doetinchem. Maar bij de Nederlandse pizzaketen hebben ze berekend dat er daar geen plek is voor een tweede zaak, terwijl Wijchen nog een ‘witte vlek’ op de kaart van Nederland is. Honderd pizza’s per dag moet je er zeker kunnen verkopen. En dus stapt de oud-militair straks met liefde elke dag in de auto om zijn vuurdoop als ondernemer tot een succes te maken.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.