Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Wijchen investeert de komende tien jaar fors in Wijchen-Zuid. Daarbij is het streven om de wijk om te vormen tot een aardgasvrije wijk. © Paul Rapp

Plan om deel van Wijchen-Zuid aardgasvrij te maken

WIJCHEN - De kans is groot dat een deel van Wijchen-Zuid binnen enkele jaren aardgasvrij is. De gemeente gaat de wijk aanmelden voor de pilot Wijk van de Toekomst van het Gelders Energie Akkoord.

Het Gelders Energie Akkoord is een samenwerking van een groot aantal Gelderse organisaties, waaronder de provincie Gelderland, met als doel om de provincie voor 2050 energieneutraal te maken. Wijk van de Toekomst is een proef waarbij wijken aardgasvrij worden gemaakt en er tegelijk een alternatieve voorziening in de wijk wordt gebouwd om huizen te verwarmen. Er hebben zich tot nu toe achttien wijken in twaalf gemeenten aangemeld. Een van de doelen van het project is om ervaring op te doen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.