Volledig scherm
PREMIUM
Vormerseweg 12, het gedeelte van het boerderijencomplex waarvoor nu concrete belangstelling bestaat. Links het dierenverblijf, in het midden de herenboerderij en meteen daarachter de voorkant van de graanschuur. © Eveline Van Elk

Plan voor woning en bedrijf in monumentale boerderij De Vormer in Wijchen

WIJCHEN - Een aspirant-koper heeft zijn oog laten vallen op de helft van het monumentale boerderijencomplex De Vormer in Wijchen. De geïnteresseerde wil aan de Vormerseweg 12 gaan wonen en er een detacheringsbureau vestigen. Ook wil hij een druivenkas bouwen en die vol leggen met zonnepanelen.

De Vormer is een complex van twee grote boerderijen aan de zuidwestrand van Wijchen, Vormerseweg 10 en Vormerseweg 12. Tot voor kort was het hele complex eigendom van het Oud Burgeren Gasthuis (OBG), een Nijmeegse instelling voor ouderenzorg. Nummer 10 staat leeg, op nummer 12 woont een akkerbouwer die de boerderij met grond pacht van het OBG.

De gebouwen dateren uit de achttiende, negentiende en twintigste eeuw. Op het het terrein bevinden zich zeven rijksmonumenten. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement