PvdA Wijchen wil fusie met Druten

WIJCHEN - De PvdA-fractie in de Wijchense gemeenteraad wil dat Wijchen snel fuseert met Druten. De partij reikt Beuningen en West Maas en Waal de hand om ook mee te praten.

In haar programma voor de laatste verkiezingen had de PvdA nog opgenomen dat ze tegen een gemeentelijke fusie was. ,,In vier jaar tijd zijn er ontwikkelingen waardoor je van mening kunt veranderen’’, zegt fractievoorzitter Peter Gatzen van de Wijchense PvdA.

,,De ambtelijke samenwerking met Druten loopt heel goed. De decentralisaties in de zorg eisen een gemeente met genoeg slagkracht. Om die redenen waren we al aan het nadenken over een fusie. Het naderende vertrek van onze burgemeester Hans Verheijen maakt de zaak nog urgenter.’’

Volledig scherm
Fractievoorzitter Peter Gatzen van de Wijchense PvdA. © Eveline Van Elk

‘Voor de verkiezingen van 2022'

,,Wij willen dat de fusie voor de verkiezingen van 2022 is afgerond. Als Druten dat ook wil, dan ga je naar een ander type burgemeester zoeken. Dan zoek je niet iemand voor zes jaar, maar een waarnemer die aanblijft tot de fusie. Als Beuningen en West Maas en Waal ook willen meepraten, vinden we dat prima. Dan gaan we richting een nog grotere grote gemeente.’’ Op 17 februari houdt de Wijchense PvdA een extra ledenvergadering over de kwestie, die ook open staat voor niet-leden die willen meepraten.