Volledig scherm
PREMIUM
De plek op de oever van het Wijchens Meer, tegenover de Don Emanuelstraat, waar mogelijk een of twee pleintjes komen met kunstwerken of bankjes. © Eveline Van Elk

Raad Wijchen kiest: pleintjes en kunst aan het Meer, maar geen gebouwen

WIJCHEN - De gemeenteraad van Wijchen wil een trekker aan het Wijchens Meer in de vorm van twee pleintjes met daarop kunstwerken of kunstzinnige bankjes, maar zonder gebouwen. Een ruime meerderheid van de Wijchense raad dient in de vergadering van dinsdagavond een amendement van die strekking in.

Dinsdagavond vergadert de gemeenteraad van Wijchen in theater ’t Mozaïek over het grote plan Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Het betreft een grote herinrichting van de oostelijke helft van het centrum van het dorp. 

Over één onderdeel van het plan is de laatste maanden veel reuring ontstaan. Het college van B en W wilde een trekker op de Meeroever in de vorm van één of twee gebouwtjes met een horecafunctie. Deze zouden mensen moeten verleiden vanuit het centrum naar de oever van het Meer te lopen.

Protest bij de bevolking

Er ontstond veel protest bij de bevolking. De petitie ‘Handen Af van het Wijchens Meer’ werd duizenden keren (digitaal) ondertekend. In de politiek voerde het CDA de protesten aan. Onlangs, tijdens de commissievergadering over het onderwerp, werd al duidelijk dat de politiek ging proberen tot een compromis te komen: wel ‘iets’ op de oever van het Wijchens Meer, maar geen gebouwen met horecafunctie. Alleen het CDA ging niet met die gedachte mee. Voor die partij gaat ook het compromis te ver.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement