Schoolexamens in corona-stijl op het Canisius College in Nijmegen: met maar een paar man in de klas, op geruime afstand van elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Schoolexamens in corona-stijl op het Canisius College in Nijmegen: met maar een paar man in de klas, op geruime afstand van elkaar. © Canisius College

Scholen starten eigen examens op veilige wijze op: ‘Net als het beleid in de winkels’

WIJCHEN/DRUTEN - Op verschillende middelbare scholen in de regio zijn eindexamenleerlingen al begonnen met de laatste schoolexamens. Andere scholen wachten het liever nog even af, in de hoop dat het risico op besmetting dan wat kleiner is geworden.

De centraal examens gaan niet door. Hierdoor krijgt het voortgezet onderwijs meer ruimte om de schoolexamens te organiseren. Sommige scholen in de regio zijn zelfs al begonnen. Met strakke afspraken om het zo veilig mogelijk te maken voor zowel de leerlingen als personeel.

Quote

We doen een beroep op het gezond verstand van de leerlingen

Henk Keijman, schooldirecteur

Desinfecteren

Bij het Maas Waal College in Wijchen en het Pax Christi College in Druten gaan de schriftelijke examens volgende week van start. Eindexamenleerlingen komen, uitgesmeerd over drie weken, op school hun toetsen maken. Dat gebeurt verspreid over de dag en met voldoende ruimte tussen de tafels.

Er worden per klas- of gymlokaal minder leerlingen toegelaten. De tafeltjes worden telkens gedesinfecteerd en buiten en in de school wordt erop gelet dat de leerlingen afstand houden. 

,,Daarbij doen we ook een beroep op het gezond verstand van de leerlingen”, zegt directeur Henk Keijman. ,,Het is net als het beleid in de winkels, zorg ervoor dat je voldoende afstand van de ander houdt.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement