Volledig scherm
Sinterklaas en Pieten bezoeken de Touwslagersbaan in Wijchen. © Foto: Bert Beelen

Sint zoekt in Wijchen vooral naar cadeaus

WIJCHEN - Het centrum van Wijchen loopt zaterdagmiddag vol met winkelend publiek. Sint en zijn Pieten brengen een bezoek aan het dorp, wat blije kindergezichtjes oplevert. Etalages zijn veelal verdeeld tussen kerstmis en Black Friday, maar de meeste mensen doen deze zaterdag toch nog hun Sint-inkopen.

Zoals Maaike Willems (37), die voor haar 4 kinderen in de leeftijd 4 tot en met 10 jaar aan het shoppen is. In de grote volle boodschappentas aan haar arm zitten schaatsen, een bestuurbare auto en een pop. Maar vooral: geen snoep. “Sinds mijn zoontje bijna stikte in een pepernoot, bak ik liever zelf grotere exemplaren.” Willems geeft tussen de 200 en 250 euro uit voor de presentjes. Gemiddeld, vindt de Ravensteinse zelf.

Quote

Ik heb nu ruim 100 euro uitgegeven voor mijn dochter

Anouschka Schiering

Drukte

Volledig scherm
Het centrum van Wijchen liep zaterdagmiddag vol met winkelend publiek. © DG

Bij de Douglas, Primera, Etos, Ici Paris is het opvallend druk. “Met name de geuren vliegen de winkel uit, zowel voor vrouwen als mannen. En mensen kopen nu nog voor Sinterklaas, maar ook zeker de helft al voor kerstmis”, weet de 17-jarige verkoopster Sophie Daalmans nog net te vertellen voor het belletje gaat dat aangeeft dat ze bij de kassa nodig is.

Het meest druk is het bij Intertoys, waar de hele middag lange rijen voor de kassa staan. “Ook omdat je hier je cadeaus kunt laten inpakken. Dat is voor mij de reden om niet naar het Kruidvat te gaan, hoewel het daar goedkoper is. Ik heb nu ruim 100 euro uitgegeven voor mijn dochter Ellis”, zegt Anouschka Schiering (41) uit Wijchen.

Na bijna een kwartier in de rij te hebben gestaan zijn de cadeaus mooi ingepakt in haar tas. “We zijn eerder ook naar Sint gaan kijken, Ellis heeft Piet een hand gegeven. Helemaal blij natuurlijk. Nu is mijn man met haar naar huis, zodat ik stiekem de taak van Sint kan verrichten.”