Volledig scherm
Ilona Baltussen en Zoë van Cuyk, mede-initiatiefnemers van de nieuwe Wijchense basisschool. © Koen Verheijden

Snel zekerheid over nieuwe Wijchense school

WIJCHEN - Waarschijnlijk pas volgende maand wordt er meer duidelijk over de komst van een nieuwe school in Wijchen. Uiterlijk dan besluit het Ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap of dat zogenoemde leer- en ontwikkelcentrum wordt opgenomen in het ‘plan van scholen’. 

De gemeente Wijchen ziet dat wel graag gebeuren. Ook de Wijchense onderwijsorganisatie Kans & Kleur en kinderopvang De Eerste Stap steunen het initiatief.

Onderwijs op maat

Het plan komt van drie moeders. Het gaat om een school die tegelijk kinderopvang is en werkt met flexibele roosters en onderwijs op maat voor elk kind. De school heeft nog geen naam en ook een locatie is er nog niet. Die moet de gemeente gaan zoeken als het licht in Den Haag op groen is gezet. Waarschijnlijk start de school in al bestaande leegstaande lokalen van een andere school.

Volgens mede-initiatiefnemer Zoë van Cuyk wordt de komst van de school momenteel verder voorbereid. ,,We werken bijvoorbeeld aan het programma, de invulling van de dagen”, zegt ze. 

Op hoeveel leerlingen de school kan rekenen, is onbekend. Wel zijn veel leerkrachten geïnteresseerd om les te komen geven: ,,Ze proberen graag iets nieuws, blijkt ook bij andere initiatieven in het land.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement