Volledig scherm
© Flip Franssen

Speeltuin Blije Dries in winter vaker open na beroerd seizoen

WIJCHEN - De Wijchense speeltuin De Blije Dries wil de komende winter veel vaker open zijn dan vorig jaar lukte. De speelgelegenheid aan het St. Jorispad kan de komende maanden elke dag van de week open zijn, mocht zich stralend weer aandienen.

De leiding van de speeltuin hoopt zo vaker open te kunnen zijn en meer bezoekers te trekken. Dat is extra nodig, omdat er afgelopen voorjaar en zomer veel minder kinderen kwamen spelen dan anders. Komen er in een gemiddeld seizoen zo'n 55.000 bezoekers, dit jaar waren het er 15.000 minder.

Rupsen

Dat is volgens voorzitter Peter Cornelissen te wijten aan de overlast die er was door de eikenprocessierups. ,,Die zorgde overal in het land voor problemen, maar bij ons was het effect op de bezoekcijfers wel erg groot", zegt hij. ,,Komend jaar gaan we daarom extra vroeg en hard ons best doen de rups te lijf te gaan.”

Na de herfstvakantie ging de speeltuin weer de jaarlijkse ‘winterslaap’ in. Dat betekende voorheen dat de poort maandenlang dicht zat. Vorige winter was het voor het eerst de bedoeling dat de speeltuin elke woensdag- en zondagmiddag open zou gaan. Door slecht weer lukte dat echter met moeite maar vier keer, waarbij er ook maar weinig bezoekers kwamen, waardoor de kosten hoger waren dan de baten.

Positief

,,We moesten steeds meedelen dat we vanwege het weer dicht bleven”, zegt Cornelissen. ,,Dat komt heel negatief over. Nu gaan we van het positieve uit: wanneer we zien dat het mooi weer wordt, kondigen we via onze site en Facebook uitgebreid aan dat iedereen kan komen. Dat kan op elke dag van de week gebeuren.”