Volledig scherm
PREMIUM
Een spandoek als protest tegen bouw aan het Wijchens Meer. © Paul Rapp

Staat er over vijf jaar een kwijnend huisje aan het Meer?

AnalyseWIJCHEN - Is Wijchen gebaat bij een uitgeklede versie van de bebouwing op de oever van het Wijchens Meer? Of staat er over vijf jaar een armetierig informatiehuisje weg te kwijnen aan het water?

De discussie over Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM) heeft zich verengd tot een debat over een relatief klein onderdeel van het plan: de bebouwing op de noordelijke oever van het Wijchens Meer. Het college van burgemeester en wethouders kwam aanvankelijk met een enthousiast plan: drie gebouwtjes met een gezamenlijke oppervlakte van 450 vierkante meter of één gebouw van 400 vierkante meter.

Gebouwen in de sfeer van horeca en recreatie. Er werd gesproken over een terras, over kanoverhuur. Daarmee zouden de mensen vanuit het centrum naar de oevers van het Meer getrokken worden.

Er klonken protesten uit de samenleving. Er werden 650 zienswijzen ingediend en de meesten gingen over de bebouwing aan het Wijchens Meer. Het college paste de plannen aan. Nog maar één gebouw zou er komen, van maximaal tweehonderd vierkante meter. Misschien een theehuisje, of een paviljoen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement