Volledig scherm
Vernield bushokje aan de Zuiderdreef in Wijchen. © Eveline Van Elk

Tienduizenden euro's aan schade door vuurwerk in Maas en Waal

WIJCHEN - In Maas en Waal is tijdens de jaarwisseling weer voor tienduizenden euro's aan schade aangericht door mensen die vuurwerk gebruikten voor iets waar het niet voor bedoeld is: om dingen mee te vernielen.

Vooral Wijchen heeft op dit gebied een kwalijke reputatie en ook dit jaar ging het er weer vaak mis. De foto's bij dit artikel zijn allemaal gemaakt aan de Zuiderdreef in die plaats. Daar werden liefst drie bushokjes opgeblazen. Ook prullenbakken moesten het ontgelden en zelfs bomen waren niet veilig.

Volledig scherm
Vuurwerkschade in Wijchen. © Eveline Van Elk

Tienduizend euro schade in Wijchen

Een eerste inventarisatie leert dat in Wijchen in totaal zes bushaltes werden vernield, negen prullenbakken werden opgeblazen, zes lantaarnpaalarmaturen werden kapotgemaakt en twintig straatkolken (putten) de jaarwisseling niet overleefd hebben. Alleen al die laatste schadepost bedraagt tienduizend euro.

Volledig scherm
Vuurwerkschade in Wijchen. © Eveline Van Elk

Druten: 13.000 euro

In Druten staat de schademeter na een eerste verkenning al op een kleine 13.000 euro. ,,Het gooien van knalvuurwerk in een vuilnisbak of straatput lijkt heel stoer en leuk omdat het een extra harde knal veroorzaakt. In werkelijkheid kost iedere knal 500 à 600 euro, die door alle inwoners van Druten samen moet worden betaald’’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Beuningen meldt ‘een aantal kapotte prullenbakken en enkele beschadigde verkeersborden.’ West Maas en Waal kon nog geen indruk van de schade geven.

Volledig scherm
Vuurwerkschade in Wijchen. © Eveline Van Elk
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement