Volledig scherm
Huisman Group in Wijchen. © Huisman Group

Transportreus DFDS koopt Wijchense Huisman Group: meer werk

WIJCHEN - Het grote Deense ferry- en transportbedrijf DFDS is de nieuwe eigenaar van de Wijchense Huisman Group. Voorlopig blijft die onderneming met de kenmerkende blauwe vrachtwagens rijden, maar op termijn verandert de naam ook in DFDS. 

Volgens directeur John Scholten van Huisman komt er door de overname meer werk naar Wijchen. Bij de overname zijn ongeveer 175 mensen betrokken. Daarvan werken er zo’n 100 op het kantoor en in het magazijn in Wijchen en ongeveer 25 in het Engelse Corby.

Daarnaast stuurt Huisman nog enkele tientallen chauffeurs aan. Het bedrijf zet jaarlijks zo'n 23 miljoen euro om en heeft een eigen wagenpark van 50 trucks en 55 opleggers. Die rijden met name tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk.

Sterker

Met de overname wordt DFDS in Nederland sterker in het zogenoemde deelladingtransport, het vervoer van specifieke producten als machineonderdelen en printcartridges. De transportreus, die zich nu vooral nog richt op ‘volledige ladingen’ als verpakkingen en voedingsmiddelen, wil zijn bescheiden activiteiten hierin onderbrengen bij Huisman. Dat gebeurt volgens Scholten, die Huisman blijft leiden, in een ‘gecontroleerd tempo’.

Huisman begon in 1970 als koeriersbedrijf tussen Nijmegen en Venray. De onderneming was tot 2007 gevestigd aan de Nijmeegse Westkanaaldijk. Sindsdien staat het op het Wijchens-Nijmeegse bedrijventerrein Bijsterhuizen. Scholten ziet die locatie als mogelijke springplank voor DFDS richting het Verenigd Koninkrijk.

DFDS heeft een omzet van dik twee miljard euro en heeft meer dan achtduizend werknemers.