Volledig scherm
Diederick en Inge van Scherpenseel met burgemeester Hans Verheijen (l) die de koninklijke onderscheidingen uitreikte. © Monique Arts

Uren aan badrand, alles voor de zwemsport, nu een koninklijk lintje

Wijchen - Wekelijks staat Diederick van Scherpenseel vele uren aan de zwembadrand als trainer van het wedstrijdteam. Zijn vrouw Inge werkt meer op de achtergrond. 

Jarenlang zetten Diederick en Inge van Scherpenseel zich in voor hun club, zwemvereniging OWT Pontos. Samen vormen ze ‘een topteam‘. Voor hun inzet en betrokkenheid kregen ze zondagavond allebei een koninklijke onderscheiding. 

Dat gebeurde na afloop van het kampioenschap in zwembad De Meerval. Het echtpaar was totaal verrast met de benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Diederick van Scherpenseel heeft zich al bijna 25 jaar met veel passie ingezet op het gebied van de onderwatersport; toegespitst op de discipline vinzwemmen. Het is de snelste zwemsport waarbij de zwemmer zwemvliezen draagt. 

Zijn coachingtalent heeft diverse zwemmers tot op het NK, EK en WK vinzwemmen gebracht.  OWT Pontos is de grootste vinzwemvereniging van Nederland. 

Inge van Scherpenseel is ook bijna 25 jaar actief voor de onderwatersportvereniging. Zo neemt zij de hele organisatie op zich voor alle deelnemende vinzwemmers rondom de wedstrijden in binnen- en buitenland. Ze zit ook al vele jaren in de landelijke commissie Vinzwemmen.