Volledig scherm
Een jeugdspeler van Woezik is zich van geen kwaad bewust in zijn wedstrijd tegen leeftijdsgenoten van Alverna. © Koen Verheijden

Voor jong Wijchen betekent kerstvakantie voetballen in Olympic

WIJCHEN - Voor generaties jonge voetballers uit Wijchen en omstreken is de kerstvakantie onlosmakelijk verbonden met het Kerstzaalvoetbaltoernooi in sporthal Olympic. Alleen de kerstdagen zélf onderbreken het zesdaagse voetbalfeest voor de jeugd, dat zijn 49ste editie beleeft.

Ooit piekte het aantal deelnemende teams nét boven de 300, maar ook nu overlegt het evenement nog indrukwekkende cijfers. 261 ploegjes kinderen werken 637 wedstrijden af. 

Zondag is de grote finaledag, waarop er 100 bekers te verdelen zijn. Olympic met zijn drie velden van formaat zit de organisatie als gegoten. Het is echter onzeker of het jubileum er volgend jaar gevierd kan worden. Olympic staat op het punt van eigenaar te wisselen, en mogelijk moet het circus verhuizen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement