De nieuwe waarnemend burgemeester van Wijchen Marijke van Beek en commissaris van de Koning John Berends.
Volledig scherm
De nieuwe waarnemend burgemeester van Wijchen Marijke van Beek en commissaris van de Koning John Berends. © provincie Gelderland

Waarnemend burgemeester Marijke van Beek van Wijchen terug in Nederland

WIJCHEN - Marijke van Beek, de nieuwe waarnemend burgemeester van Wijchen, is terug in Nederland. Ze was op vakantie in Florida toen de coronacrisis uitbrak. Ze heeft besloten haar vakantie eerder af te breken.

Marijke van Beek tijdens haar vakantie in Florida.
Volledig scherm
Marijke van Beek tijdens haar vakantie in Florida. © Eigen foto

,,Na alle oproepen uit Nederland door verschillende gremia en ook op basis van ons eigen gevoel hebben we besloten onze vlucht opnieuw over te boeken en zo snel mogelijk terug te reizen. Met als resultaat dat we vrijdagmiddag uit Florida konden vertrekken’’, aldus Van Beek. 

,,De komende veertien dagen zullen we ons zeer beperken in fysieke contacten, mede omdat we toch vele uren in een volgepakt vliegtuig hebben doorgebracht. Sterkte aan iedereen in deze hectische tijd.’’

Loermans nu tijdelijk burgemeester
Van Beek begint op 14 april als waarnemend burgemeester van Wijchen. De post kwam vrij doordat Hans Verheijen vertrok naar Sittard-Geleen. Daar is hij afgelopen week begonnen. Wethouder Paul Loermans is nu tijdelijk burgemeester van Wijchen. 

Van Beek was eerder wethouder en locoburgemeester van Haaksbergen. Vanaf 2007 was ze burgemeester van de gemeente Eemsmond in Groningen. Ze stopte daar toen die gemeente op 1 januari 2019 opging in de fusiegemeente Het Hogeland.