Een freesmachine haalt dinsdagmorgen de oude asfaltlaag van de Graafseweg door Alverna.
Volledig scherm
Een freesmachine haalt dinsdagmorgen de oude asfaltlaag van de Graafseweg door Alverna. © DG

Weinig verkeer door coronacrisis, dus wordt de Graafseweg vooral overdag opgeknapt

WIJCHEN - De provincie Gelderland is dinsdag begonnen met een flinke opknap van de Graafseweg door Alverna. Het besluit het meeste werk overdag te doen was gemakkelijk, omdat de verkeersoverlast vanwege de coronacrisis zeer meevalt.

Tot vorige week nog hoopten de wegwerkers op zachte nachten, zodat de N324 in het donker geasfalteerd kon worden. Op die manier zou het verkeer er minder last van hebben. Nu de temperaturen ’s nachts alsnog onder het vriespunt zijn beland, is het volgens een woordvoerder van de provincie Gelderland een geluk bij een ongeluk dat de dagelijkse verkeersstroom nog maar een fractie is van de normale drukte: ,,Dat maakte het besluit om overdag te gaan werken een stuk gemakkelijker.”

Onder het mes

De verkeersader tussen Nijmegen en Grave gaat dit en volgend jaar diverse keren onder het mes. Tot en met 1 april wordt de weg tussen de Wijchense Oosterweg en de Streekweg in Nijmegen van een nieuwe deklaag voorzien. Het gaat om een strook van 3,5 kilometer lang. Tussen zes uur ‘s morgens en zeven uur in de avond is het wegdeel waar gewerkt wordt in beide richtingen afgesloten. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Drutenseweg en de A326.

Spookfietsers

In het najaar en in 2021 wordt er meer zuidelijk aan de N324 gewerkt. Daarbij wordt er ook aan de veiligheid van de weg gewerkt. De ingrepen zijn met name gericht op het tegengaan van het zogenoemde spookfietsen. Veel fietsers vanuit Grave blijven na het slechten van het tweezijdige fietspad op de brug over de Maas namelijk links tegen het verkeer in fietsen, waar ze officieel hun weg rechts van de Graafseweg moeten vervolgen. Onder meer stoplichten bij de Drutenseweg en een andere inrichting van de fietspaden moeten dat gedrag tegengaan.