Volledig scherm
Vorig jaar was de Kasteellaan ook even moeilijk toegankelijk, toen werd gewerkt aan de rotonde tussen de laan en de Nieuweweg. © DG

Wekenlange knip in Wijchense Kasteellaan

WIJCHEN - Wie de komende twee weken Wijchen in of uit rijdt via de Kasteellaan, krijgt te maken met een wegomleiding. De weg wordt ter hoogte van de Violenstraat afgesloten vanwege werkzaamheden: de hele kruising gaat maandag dicht.

Er wordt de komende tijd gewerkt aan het riool. Dat is verouderd en daarom wordt het in meerdere straten in de wijk Uilenboom vervangen.  De totale werkzaamheden duren bij elkaar ongeveer een jaar. De omleidingsroute voor het verkeer loopt langs de Ringlaan, de Stationslaan en de Bronckhorstlaan.

Fietsstraat

Tijdens de werkzaamheden wordt er zo’n 2500 meter riool vervangen, en zo'n 3500 meter aan water- en gasleidingen. De Ringlaan krijgt een breder troittoir en van de Akkerwindestraat wordt een fietsstraat gemaakt.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.