Volledig scherm
De witte boerderij bij de rotonde Schoenaker/Woeziksestraat © Menno Pols/DG

Wethouder: ‘Verkoop witte boerderij bijna rond’

WIJCHEN - De verkoop van de inmiddels befaamde ‘witte boerderij’ aan de Woeziksestraat in Wijchen is zo goed als rond. Dat meldt wethouder Nick Derks van Wijchen. 

,,We hebben een akkoord met de koper over het bod’’, zegt Derks. Hij wil niet zeggen wie de koper is. Ook niet of het een bedrijf is of bijvoorbeeld een zorginstelling. ,,Het is een partij waar we heel enthousiast over zijn. Ze zitten nu al in Wijchen en verhuizen straks naar de witte boerderij. Het is een invulling die heel goed past bij het begrip ‘boerderij'.’’ 

'Tweede kwartaal 2020 kan het rond zijn’

De volgende stap is dat het college van B en W formeel besluit dat het achter de nieuwe invulling staat. Derks: ,,Dat doen we in de eerste vergadering van het nieuwe jaar. Dan moet er een Bibob-check plaatsvinden. Bij een check in  het kader van de wet Bibob wordt gekeken of de koper integer is. ,,Dan wordt het plan getoetst aan het bestemmingsplan. Als dat allemaal in orde is kan de koop gesloten worden. Ik verwacht dat het in het tweede kwartaal van 2020 allemaal rond is.’’

De witte boerderij kent een bewogen geschiedenis. De gemeente kocht het pand in 2012 aan in verband met de aanleg van een rotonde op de kruising Schoenaker-Woeziksestraat. Er ontstond een politieke rel omdat Wijchen 1,16 miljoen betaalde, veel meer dan de acht ton waarop het pand getaxeerd was. Sindsdien staat de boerderij leeg. Wethouder Piet de Bruijn moest aftreden.

Van de zomer was Wijchen ook dicht bij een verkoop. Toen ketste die op het laatste moment af omdat de koper niet aan de gestelde voorwaarden kon voldoen. De overeengekomen verkoopprijs was toen 367.500 euro.