Volledig scherm
Living statues in het centrum van Wijchen. © Bert Beelen

Wijchen staat stil, maar wel met paraplu in de hand

WIJCHEN - Wijchen staat stil, het living statues evenement in Wijchen, beleefde zondag een natte maar geslaagde tweede editie. Ondanks de regen kwamen enkele duizenden mensen naar het centrum om 28 levende beelden uit Nederland, België en Hongarije te bewonderen.

Vol verbazing kijkt de 4-jarige Jasmijn Verstand uit Wijchen naar twee dames die wel helemaal van hout gemaakt lijken. ,,Ze zijn zo mooi. En ik kreeg ook nog een snoepeitje”, vertelt de kleuter glunderend. Jasmijn houdt van theater, en daarom kwamen haar ouders speciaal voor de living statues naar het centrum. ,,Het is ontzettend zonde van het weer, want wat je hier te zien krijgt, is de moeite waard”, zegt vader Pepijn. ,,We kwamen dit tegen op Facebook, en dachten meteen dat het iets voor Jasmijn zou zijn. Dat klopt, en ook voor ons is het is verrassend leuk.”

Terugkomers waren er ook veel, zoals Leonie en Herman Versteegen, gewapend met een duo-paraplu. Even twijfelden de Wijchenaren door het slechte weer of ze zouden gaan. Van de keuze om toch te komen heeft het echtpaar zeker geen spijt. ,,Ze zijn vandaag nog beter dan vorig jaar. Fantastisch mooi om te zien, de acteurs zijn heel professioneel. En niet zomaar een standbeeld, maar ook echt een act er om heen. Heel bijzonder”, vindt Leonie.

Volgend jaar groei

De organisatie – in handen van Stichting Beleef Wijchen – is blij met de opkomst en reacties van publiek. ,,Zonder regen hadden we wellicht flink kunnen groeien, nu waren er ongeveer net zoveel mensen als vorig jaar”, weet Bas Jansen van de club, die het centrum van het dorp levendig wil houden. ,,Het was een geslaagde dag, die we volgend jaar weer groter willen opzetten.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement