Zonnepanelen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Zonnepanelen. Foto ter illustratie. © ANP

Wijchen zoekt naar geschikte daken om zonnepanelen te plaatsen

WIJCHEN - Welke daken van bedrijven in Wijchen zijn geschikt om zonnepanelen op te plaatsen? Dat gaat de gemeente Wijchen onderzoeken. Wethouder Titus Burgers is kritisch over het idee.

In Wijchen en in Druten werd gisteravond de gezamenlijke visie op zonne-energie voor de komende jaren besproken door de gemeenteraad.

Beide raden namen de visie aan, maar in Wijchen werden wel twee moties aangenomen. De eerste, afkomstig van alle partijen behalve de VVD, sommeert het college in kaart te brengen welke bedrijfsdaken geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. 

'Dat betekent een flink onderzoek’

Wethouder Titus Burgers was kritisch over het idee. ,,Dat betekent een flink onderzoek, naar techniek, naar verzekeringen. Ik raad u aan de motie aan te houden tot onze ambtenaren hebben uitgezocht wat dat allemaal kost’’, aldus de wethouder.

Voor Peter Gatzen (PvdA) was dat niet nodig. ,,Een eerste verkennend onderzoek kan altijd. Mocht het veel geld kosten, dan kunt u altijd terugkomen naar de raad.’’ De motie kreeg steun van alle partijen behalve de VVD. 

De tweede motie roept het college op om met het Waterschap Rivierenland in overleg te gaan over plaatsing van zonnepanelen op de retentievijvers van bedrijfsterrein Bijsterhuizen. Het waterschap is hier kritisch over en wil eerst de evaluatie van de zonnepanelen op een retentievijver in Weurt afwachten.