Een monteur installeert een hybride warmtepomp.
Volledig scherm
PREMIUM
Een monteur installeert een hybride warmtepomp. © Betastock - Arno Massee

Wijchenaren moeten massaal overstappen naar de warmtepomp om van aardgas af te komen

WIJCHEN - Wijchenaren moeten massaal warmtepompen gaan gebruiken om de gemeente aardgasvrij te krijgen. In bepaalde delen van het dorp Wijchen zijn warmtenetten mogelijk. Dat blijkt uit de Transitievisie Warmte, die de gemeente heeft laten opstellen. 

2 reacties

 • Anton Rombouts

  3 maanden geleden
  @http://dollyj.de Groot Nee, dus echt niet! waar baseert Titus Burgers zijn uitspraken op. Waarschijnlijk ( bijna zeker...) op zogeheten "wetenschappelijk" onderzoek....zo kennen we er nog meer. Nee, dus echt niet
 • Dolly J. de Groot

  4 maanden geleden
  Dolly J. de Groot Wat de kosten voor de burger worden, is nog niet duidelijk. ,,Mensen zullen moeten investeren in een warmtepomp’’, zegt wethouder Titus Burgers van Wijchen. ,,Die investering verdienen ze terug door een lagere energierekening. Gegarandeerd dat de maandelijkse energie kosten hoger en veel hoger zijn. En dan is het maar de vraag met zo'n warmtepomp je huis wel of niet warm genoeg kan krijgen. Nee dus, echt niet!
 1. Josien begeleidde honderden jongeren en hun ouders: ‘Een berg schoenen? Gezellig, dan zijn ze weer thuis’
  PREMIUM

  Josien begeleidde honderden jongeren en hun ouders: ‘Een berg schoenen? Gezellig, dan zijn ze weer thuis’

  WIJCHEN - Pubers opvoeden was nooit makkelijk, maar anno 2022, in een tijd waarin jongeren mondig zijn en meer en meer in hun eigen wereld leven, worstelen ouders er nog meer mee dan vroeger. Josien Warris weet er alles van. Ruim dertig jaar lang al werkt ze met pubers en hun ouders. Nu vertrekt ze uit Wijchen. Haar boodschap: geef je kind de ruimte om te puberen. En maak je niet te veel zorgen: het meeste komt vanzelf goed.