Volledig scherm
Olympic sluit de deuren als evenementenhal. © Eveline Van Elk

Zaalvoetbalhelden eren Olympic nog één keer

WIJCHEN - Binnen een dag had hij al honderd aanmeldingen en stonden al zeven teams te trappelen om te komen. Het idee van Hans Janssen en twee vrienden om van de Wijchense sporthal Olympic nog één keer de ‘zaalvoetbaltempel van Nederland’ te maken, heeft veel losgemaakt in sportminnend Wijchen en omstreken.

In juli sluit Olympic voor altijd de poort. Voor de oud-zaalvoetballers reden om op vrijdag 5 juni oude tijden te laten herleven. Dan gaat het om 35 jaar zaalvoetbal, maar vooral om de hoogtijdagen in de jaren negentig. Toen zorgden ploegen met Wijchense sponsornamen als Depa, Yakumo en Atlantic op het hoogste landelijke niveau voor legendarische vrijdagavonden met volgepakte tribunes.

Herinneringen

,,Ze kenden Olympic in heel Nederland”, zegt Janssen. ,,Het was er uniek, met dat publiek en een kantine die op het veld uitkeek. Ik, en veel anderen, hebben er mooie herinneringen liggen. Aan het voetbal, maar ook aan de sfeer daarná. We willen vooral herinneringen ophalen. En het is natuurlijk ook leuk voor Lex Koot, de eigenaar.”

Janssen hoopt dat zo veel mogelijk oude balkunstenaars hun shirtjes van zolder halen en tijdens de reünie meedoen aan een veteranentoernooi. Filmpjes, foto's en hopelijk praatjes met anekdotes van kopstukken uit de gloriedagen moeten het feest compleet maken.

Kantine

,,We zijn nog maar net begonnen, dus ik heb geen idee hoe het wordt", zegt Janssen. ,,We hoopten eerst alleen de kantine vol te krijgen. Maar als ik zie hoe mensen nu al reageren, past dat waarschijnlijk helemaal niet."

Aanmelden voor de gratis afscheidsreünie is verplicht en kan via Olympic@ziggo.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement