Zon breekt door als Maria vereerd wordt in Bergharen

Elke jaar vindt op de Kapelberg in Bergharen de Mariabedevaart plaats, met om de vijf jaar een stoet vanaf de Sint Annakerk. Vandaag was er alleen een Eucharistieviering. Twee koren verleenden hun medewerking, evenals een blaasorkest.

Vlak voordat de viering begint breekt de zon door. Coördinator Theo Pekel zag al aankomen dat de regen veel mensen zou tegenhouden en de aantallen van 400 bezoekers van afgelopen jaren niet zouden worden gehaald.

Uiteindelijk nemen zo’n 200 mensen plaats op de bankjes en plastic stoelen voor de kapel op de berg.

André Diebels (70) uit Wijchen vertelt dat Mariaopneming plaatsvindt op zijn verjaardag, 15 augustus. De mis op de Kapelberg is altijd op de zondag erna.

,,Vroeger was 15 augustus een vrije dag, een zondag. Ik vind deze traditie een mooi gebeuren, zo in de open lucht. Je denkt dan even iets dieper na.”

Volledig scherm
De Mariabedevaart in Bergharen. © Loes Wijffels
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wijchen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buitenstaanders

    Wij­chen-Zuid: een fijne wijk, maar wel wat stug naar buiten­staan­ders

    WIJCHEN - Wijchen-Zuid wordt aangepakt. Met name delen als Diepvoorde, Elsland en De Ververt hebben al jaren een slechte naam. Veel sociale woningbouw, relatief veel uitkeringsgerechtigden, een stenig en rommelig straatbeeld en hier en daar drugsoverlast, die zaken bepalen het beeld van het oostelijk deel van ‘Zuid’. Aan de andere kant, in Sluiskamp, Oudelaan of De Weertjes, is weinig aan de hand. Keurige straten met overwegend koopwoningen bepalen het beeld.