Volledig scherm
© REUTERS

Fans Marokko smullen in Genève ook van gelijkspel tegen Oekraïne

Marokko speelde in een oefenduel voor het WK doelpuntloos gelijk tegen Oekraïne. Het Stade De Genève was vanavond nog niet eens voor de helft gevuld, maar de Marokkaanse supporters die er wel waren, maakten er bij de oefenwedstrijd een feest van. 

Marokko zal het WK, dat deze maand in Rusland start, hoogstwaarschijnlijk niet winnen. Maar veel enthousiaster dan de aanhang van de ploeg die er twintig jaar geleden voor het laatst bij was op een wereldkampioenschap zullen ze in Rusland niet te vinden zijn.

Tegen Oekraïne lieten niet alleen de supporters maar ook de ploeg op het veld zien iets van plan te zijn in een zware poule met Iran, Spanje en Portugal. Marokko speelde met slecht drie verdedigers en dat tegen drie aanvallers uit Oekraïne.

Ajacied Hakim Ziyech, die na het WK niet meer terugkeer in de Arena, raakte voor rust de paal. Nordin Amrabat zag zijn inzet net langs de voor hem verkeerde kant van de paal verdwijnen. Bij Marokko, waar de spelers vrijwel allemaal vasten tijdens de ramadan, mochten Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat na 70 minuten moegestreden naar de kant. Sofyan Amrabat (Feyenoord) viel kort voor tijd in. Noussair Mazraoui (Ajax) bleef op de bank. Maandag wacht Slowakije in het Stade De Genève. Op 9 juni is tegen Estland de laatste oefenwedstrijd. 

poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen