Volledig scherm
De in Haarlem geboren verdediger William Troost-Ekong juicht na zijn doelpunt voor Nigeria afgelopen week. © AFP

Gigantische stormloop op bijzondere WK-collectie Nigeria

Er is een gigantische stormloop ontstaan op de bijzondere Nike-collectie van Nigeria voor het aankomende WK. Vandaag was er een gigantische rij bij de release van de collectie bij Nike Town op Oxford Circus in Londen. 

Vorige week liet Nike al weten dat er wereldwijd al 3 miljoen shirts van Nigeria waren besteld, maar vandaag ging de complete Naija-collectie in de verkoop. Dat zorgde bij Nike Town in Londen, waar veel mensen met Nigeriaanse achtergrond wonen, voor een gigantische drukte. De rij voor de ingang van de vier verdiepingen hoge sportwinkel op Oxford Circus was honderden meters lang. Uiteindelijk was de collectie alweer uitverkocht voordat alle klanten aan de beurt waren geweest. 

Het felgroene thuisshirt van Nigeria was al erg gewild, maar ook de bijzondere zwart met groene trainingspakken zorgden voor veel enthousiasme bij de Nigeriaanse voetbalfans en zogenaamde 'voetbalhipsters'. 

Nigeria speelt morgenavond (18.15 uur) op Wembley een oefeninterland tegen Engeland. Bij het WK zit Nigeria in de poule bij Kroatië, IJsland en Argentinië. 

Poll

Wat vind jij van het nieuwe shirt van Nigeria?

  • Mooi (72%)
  • Mwah, niks bijzonders (14%)
  • Lelijk (13%)
3924 stemmen

Luis Miguel Echegaray on Twitter

This is so dope. Nigeria's kit went out officially on sale and sold out in minutes. This was the line outside the Nike store in Oxford Street in London, I believe. Right @okwoche? (📹:@okwoche) https://t.co/YFxA76nXt0

youngaliko on Twitter

Queue at Nike store in London this morning all for Nigeria football jersey😓 https://t.co/nDJBqzD7fP

Volledig scherm
De nieuwe Nike-collectie van Nigeria. © Nike

This is Nigeria 🦅🇳🇬 @ng_supereagles ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The Nigeria National Team Collection launches today on Nike.com/Bootroom ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🌍: 9am CET 🇺🇸: 7am PST -- #Nike #Football #Soccer #NikeFootball #NikeSoccer #Nigeria #Naija #SoarSuperEagles #SuperEagles

614.8k Likes, 5,018 Comments - Nike Football (Soccer) (@nikefootball) on Instagram: "This is Nigeria 🦅🇳🇬 @ng_supereagles ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ The Nigeria National Team Collection launches..."

Poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen