Volledig scherm
Milad Mohammaddi © Screenshot

Volop hilariteit om mislukte ingooi Iraniër tegen Spanje

Op sociale media leidt de mislukte inworp van de Iraanse speler Milad Mohammadi, gisteren tegen Spanje, tot de nodige hilariteit. Mohammadi probeerde in de laatste minuut een zogenaamde flip throw, maar die viel compleet in het water. 'Nu al het hoogtepunt van het WK', zeggen tv-kijkers.

Hij gaat er eens goed voor staan, in de 94ste en allerlaatste minuut van Iran-Spanje. Zijn team staat 1-0 achter, en heeft nog één kans. Verdediger Milad Mohammadi kust de bal, rolt hem nog eens in zijn handen, kijkt even naar boven, tikt de bal tegen zijn hoofd, en neemt de aanloop. Tot veler verbazing slingert hij de bal niet meteen voor de pot, maar probeert hij een flip throw. Hij plant de bal op de grond en maakt een soort koprol. 

Daarna moet de ultieme worp volgen, een cornerachtige voorzet. Maar Mohammadi bedenkt zich, misschien komt hij niet goed uit. Hij besluit weer van voor af aan te beginnen en kiest voor een eenvoudige inworp naar de dichtstbijzijnde medespeler. Tot een doelpunt leidt dat helaas niet.

azy on Twitter

Hahahaha this Iran player attempting a front flip throw in is my hero 😂 https://t.co/rAAj28Wz5k

Twitteraars reageren opgetogen op de creatieve inval van de speler van het Russische Akhmat Grozny. ,,Nu al het hoogtepunt van dit WK!", schrijft de een. ,,De beste WK-inworp ooit", schrijft een ander.

De inworp leidt ook tot vele parodieën. En als Mohammaddi het de volgende keer wél goed wil doen, kan hij het best even goed naar de laatste tweets kijken. Daar laat een aantal voetballers zien hoe je de flip throw effectief inzet. 

Matt Stratford on Twitter

Iran throw in https://t.co/1OcCt1ZXSp

Lauren Zarate 🍕 on Twitter

Iran trying to throw in the ball https://t.co/8Wt7vW6YWE

Lachlan Langrish-Smith on Twitter

Live replay of Iran's last throw in... #IRAESP https://t.co/7xV3C8xzl1

Omar on Twitter

That Iran player taking a throw in #IRNESP #WorldCup https://t.co/baY7z02lmy

Kassim Highley on Twitter

Live replay of Iran's last throw in #IRAESP https://t.co/U0aPssHY9H

Roar Of The Kop on Twitter

How that Iran throw-in against Spain should have been taken... #IRAESP #WorldCup #IRNSPA https://t.co/CzS5Enzajw

joseph on Twitter

People are giving Iran's Milad Mohammadi a bunch of hate for attempting his flip-throw-in, but a lot of people forget that this move can provide a huge advantage if executed correctly. @EnergyFC shows how it's done: #IRNESP https://t.co/6GBcql0CPM

Poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen