Volledig scherm
Het Belgisch team. © AFP

WK-favorieten: In elke linie pure wereldklasse

Deel 2Over zeven dagen begint het WK in Rusland. Het sterk bezette toernooi kent niet één, maar meerdere favorieten. Wij ontleden in de aanloop naar de openingswedstrijd dagelijks een van de grootste kanshebbers. Vandaag deel 2: België. 

De kracht

De kracht zit in de ongekende individuele klasse waarover de Rode Duivels de afgelopen jaren beschikken, in elke linie. In de gloriejaren van Oranje in de 21ste eeuw werd er wel eens lacherig gedaan over de Belgen, maar kijk nu eens. In elke linie staan spelers van uit de Europese top en met jongens als Courtois, De Bruyne en Hazard loopt er zelfs pure wereldklasse tussen. Zelfs als het een keer niet loopt, kunnen de Belgen blijven hopen op een moment van individuele klasse.

Lees verder onder de graphic

Volledig scherm
Ideale elf België © AD Sportwereld

De achilleshiel

België heeft op papier een team dat serieus kanshebber kan zijn op het WK, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken. Wat te denken van de onderlinge verstandhoudingen? De selectie trad al naar buiten toen bondscoach Roberto Martinez besloot om Radja Nainggolan buiten de 28-koppige voorselectie te houden. En dan is er nog het hoge verwachtingspatroon, nu België plotsklaps tot de favorieten behoort. Veel jongens zijn nog ‘groen’ als favoriet op dit niveau, hoe gaan de Rode Duivels daar mee om?

De uitblinker

Volledig scherm
Kevin de Bruyne. © BELGA

Kevin De Bruyne was de motor in de kampioensmachine die trainer Pep Guardiola van Manchester City maakte. ‘The Citizens’ maakten diep indruk in de Premier League en niet in de laatste plaats door de Belg die heerste en verdeelde op het middenveld. Zijn traptechniek en inzicht zijn van wereldklasse, bovendien was hij over alle competities gezien bij liefst 33 doelpunten van City direct betrokken. Met zijn 26 jaar lijkt dit hét ideale WK voor De Bruyne om zijn podium te pakken. 

Meesterbrein

Volledig scherm
Roberto Martinez. © EPA

Roberto Martínez lijkt met zijn vooruitstrevende 3-4-3-formatie een manier te hebben gevonden om zoveel mogelijk van zijn sterren aan bod te laten komen. Hij lijkt daarmee plaats te hebben ingeruimd voor maar liefst vier offensief ingestelde spelers: Carrasco, Mertens, Lukaku en Hazard. Aan Martínez de taak om te laten zien dat dit niet 'too much' is én om de koppen bij elkaar te houden.

Volledig scherm
Het beste WK-elftal van België allertijden © AD Sportwereld

Poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen