Volledig scherm
© ANP

Ziyech leidt Marokko naar oefenzege tegen Estland

Marokko heeft de laatste oefenwedstrijd voor het WK met 1-3 gewonnen bij Estland. Hakim Ziyech leidde de openingstreffer in en schoot de 0-2 binnen vanaf de stip. 

Marokko was in de eerste helft heer en meester, maar viel na de rust terug. Bondscoach Hervé Renard liet direct bij de start van de tweede helft drie wisselspelers in het veld. Feyenoorder Sofyan Amrabat, die voor zijn broer Nordin inviel, kwam na ruim een uur binnen de lijnen. Karim El Ahmadi, die in de 55ste minuut een bal van de lijn haalde na een kopbal van Madis Vihmann, stond net als Hakim Ziyech, Mbark Boussoufa en Nordin Amrabat in de basis. 

Ziyech zette in de 11de minuut een aanval op waaruit Younes Belhanda van dichtbij de openingstreffer kon binnen tikken. Daarna benutte de Ajacied in de 38ste minuut een strafschop. In de mindere tweede helft kwam Marokko in de 72ste minuut toch tot scoren via Youssef En-Nesyri. Ats Purje redde vier minuut later de eer van Estland. 

Marokko won afgelopen maandag met 2-1 van Slowakije. De ploeg van bondscoach Hervé Renard speelt in groep B van het WK tegen Iran, Portugal en Spanje.

Maghrib Foot on Twitter

1-0, BELHANDA GIVES MOROCCO THE LEAD!! #ESTMAR 🇪🇪🇲🇦 https://t.co/XyQlTDdHel

Volledig scherm
© REUTERS
Hakim Ziyech benut de strafschop: 0-2.
Volledig scherm
Hakim Ziyech benut de strafschop: 0-2. © REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Poll

Voor welk land juich jij nu bij het WK?

  • België (45%)
  • Argentinië (3%)
  • Frankrijk (7%)
  • Zweden (3%)
  • Een ander land (16%)
  • Ik kijk helemaal niet (27%)
16396 stemmen