Nederlandse voetbalsupporters, vorig jaar tijdens het EK in Boedapest.
Volledig scherm
Nederlandse voetbalsupporters, vorig jaar tijdens het EK in Boedapest. © ANP / ANP

Afspraak met Qatar over supporters tijdens WK: Dronkenschap toegestaan, lhbti’ers niet vervolgd

Qatar heeft beloofd dat fans tijdens het WK voetbal amper een strobreed in de weg gelegd wordt. Ze mogen dronken worden, op tafels klimmen en demonstreren. Mensen uit de lhbti-gemeenschap hoeven niet bang te zijn voor vervolging.

78 reacties

 • Christopher leenders

  2 weken geleden
  ik maak me niet zo druk, NL elftal begint altijd goed en dan fizzled het af , ik denk niet dat ze lang mee spelen. ze liggen er zo uit. Qatar weet dat , en die maken zich ook niet zo druk om die rowdy NL fans Christopher Leenders
 • Joop Beense

  2 weken geleden
  Over de reactie van het COC maak ik me helemaal niet druk want ze maken zich ook niet druk over de gewelddadigheden die homo's ten deel vallen hier in Nederland. En voor een organisatie die claimt op te komen voor de LHBTI gemeenschap, vind ik hun commentaar een veeg teken en niet serieus te nemen.
 • J. Berg

  2 weken geleden
  Ik hoop dat iedere randdebiel supporter die zich weer eens misdraagt keihard wordt aangepakt daar. Wordt hoogtijd dat die mongolen een harde les leren.
 • Peter Serný

  2 weken geleden
  Ik voel straks weer een sorry aankomen......
 • Peter Serný

  2 weken geleden
  Boycotten die handel daar, maar de prominenten zullen op onze kosten de boel wel de hielen likken daar
 1. Amnesty doet dringende oproep aan minister Helder: 'Spreek u vóór vertrek uit over Qatar’

  Amnesty doet dringende oproep aan minister Helder: 'Spreek u vóór vertrek uit over Qatar’

  VVD-minister van Sport Conny Helder moet zich vóór haar vertrek naar Qatar openlijk uitspreken voor compensatie voor de arbeidsmigranten die onder erbarmelijke omstandigheden aan de voetbalstadions voor het WK voetbal hebben gewerkt. Dat zegt Amnesty International in een reactie op het besluit van het kabinet om vanuit Nederland tóch een regeringsafvaardiging naar het voetbaltoernooi in de oliestaat te sturen.