Ireen, Pete Sampras, Frank Rijkaard, Alex Ferguson en Dirk Kuyt (vlnr).
Volledig scherm
PREMIUM
Ireen, Pete Sampras, Frank Rijkaard, Alex Ferguson en Dirk Kuyt (vlnr). © Reuters, ANP, Getty, Pim Ras


Louis van Gaal wil tijdens WK kroon zetten op carrière: deze topsporters gaven het goede voorbeeld

Louis van Gaal denkt dat Oranje een grote kans maakt op de wereldtitel. Nog drie wedstrijden winnen en het is zover. Het zou, als hij de knipoog uit België niet daadwerkelijk beantwoordt, een volmaakt einde van zijn loopbaan zijn. Vijf voorbeelden van sporters en coaches bij wie het laatste kunstje niet beter had kunnen uitpakken.

 1. Scheidsrechter van WK-finale sneert met foto terug naar Franse media: ‘Hier hoor je ze niet over’

  Scheids­rech­ter van WK-finale sneert met foto terug naar Franse media: ‘Hier hoor je ze niet over’

  Het stof is na de WK-finale nog steeds niet gaan liggen. De Franse krant L’Équipe stelde begin deze week dat de 3-2 voor Argentinië afgekeurd had moeten worden en was na de nederlaag kritisch op scheidsrechter Szymon Marciniak. Diezelfde Marciniak kwam nu in zijn thuisland Polen terug op de heisa. Hij verweerde zich en haalde zijn smartphone te voorschijn om terug te sneren naar de Franse media.
 2. ‘Hoe je een van de meest historische foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad
  114

  ‘Hoe je een van de meest histori­sche foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad

  Opvallend moment gisteren tijdens de uitreiking van de Wereldbeker. Lionel Messi kreeg op het podium van de emir een traditioneel Qatarees gewaad aan, vlak voor hij de trofee de lucht in zou houden. Qatar en de FIFA oogsten bij analisten en fans op sociale media bakken kritiek voor de actie. ,,Je pakt een heel groot moment af van de speler", vond de Duitse ex-voetballer Bastian Schweinsteiger.