De spelers van Oranje vieren de zege op de VS in de achtste finales.
Volledig scherm
PREMIUM
De spelers van Oranje vieren de zege op de VS in de achtste finales. © AP

Column Willem van Hanegem | Oranje kan alleen de halve finale halen als we inzien dat het tegen de VS niet goed was

Willem van Hanegem is niet onder de indruk van het spel van Argentinië, de tegenstander van Nederland in de kwartfinale. Maar ook bij Oranje is er nog veel werk aan de winkel, schrijft hij in zijn column. ,,De halve finale is mogelijk, maar alleen als we inzien dat het tegen Amerika gewoon niet goed genoeg was.’’

  1. Internationale media roemen Kroatië, Marokko én ‘kapitein’ Luka Modric: ‘Hopelijk zijn last dance pas op EK 2024'

    Internatio­na­le media roemen Kroatië, Marokko én ‘kapitein’ Luka Modric: ‘Hopelijk zijn last dance pas op EK 2024'

    Met een 2-1 zege op Marokko pakte Kroatië voor het tweede WK op een rij een medaille. Voor Luka Modric een fraaie afsluiter van zijn laatste mondiale eindtoernooi, iets wat ook in de internationale media niet onopgemerkt bleef. Er was dan ook volop lof voor de Real Madrid-speler, net als voor het Kroatische team, supertalent Josko Gvardiol én Marokko, dat ‘historisch’ heeft gepresteerd.
  2. Veldbetreding van beroemde chef ‘Salt Bae’ bij WK-finale onderzocht door FIFA

    Veldbetre­ding van beroemde chef ‘Salt Bae’ bij WK-finale onderzocht door FIFA

    Wereldvoetbalbond FIFA gaat onderzoeken hoe verschillende mensen onder wie socialmediapersoonlijkheid Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae ‘onrechtmatig’ het veld betraden na de WK-finale in Qatar. De bond zegt tegen verschillende media dat na het onderzoek de ‘juiste maatregelen’ volgen. Volgens de FIFA mogen alleen de spelers, officials en staatshoofden de wereldbeker aanraken, maar de Turkse chef deed dat ook.