Minister Conny Helder van Sport tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Qatar.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister Conny Helder van Sport tijdens de wedstrijd tussen Nederland en Qatar. © ANP

‘De rest van de wereld’ laat Europa een poepie ruiken: ‘Lang waren wij en de VS hét voorbeeld’

Europese landen bijten moreel in het stof tijdens het WK voetbal in Qatar. De rest van de wereld juicht. Is dit een voorbode van iets groters?

48 reacties

 • Patrick Erb

  2 maanden geleden
  @Hans de Bruin Dus jou graad meter is de asiel crisis en dat het dus goed gaat, gratis geld en leven is bij mij geen argument, we hebben een berg crisissen en een weg geplaveid met onderste stenen waarover de armoede het land in trekt, gaaf land
 • haris haj

  2 maanden geleden
  Willem Heerem helemaal mee eens. Zolang Europa met twee maten blijft meten zal het nooit geloofwaardig zijn in de ogen van de rest van de wereld. Ukraine, Irak, Afghanistan ect.. ik zie geen verschil behalve in de media
 • Hans de Bruin

  2 maanden geleden
  Zoals Jan Brienen terecht zegt; zoalng de vluchtelingen voor Europa kiezen en niet voor Rusland, Saoudi Arabie of China doen we het in Europa kennelijk best wel goed. Daarnaast zijn er inmiddels 4 kwart finalisten bekend waarvan 3 Europees en 1 Zuid Amerikaans. Over welke "rest van de wereld" hebben we het dan?
 • Her Ruit

  2 maanden geleden
  Wacht maar als we over een paar jaar GEEN olie en gas meer nodig hebben, wie lacht dan het hardst, zij mogen nu wat machtsmiddelen hebben, wij hebben de hersens!
 • Willem Heerema

  2 maanden geleden
  Zoals in het artikel: Wij veroorde­len Rusland en denken dan dat de hele wereld dat doet, maar dat is dus niet zo. En bovendien wij veroordelen wel Rusland, echter we zijgen over Israël, dat al ruim 55 jaren een bezetting voert, met bovendien een gestage etnische zuivering waarmee men de autochtone bevolking vervangt door kolonisten, hetgeen illegaal is. Hoelang nog zwijgen de VS en Europa daar over?