Ronald Koeman.
Volledig scherm
Ronald Koeman. © Pim Ras Fotografie

Definitief: Ronald Koeman volgt Louis van Gaal op na WK in Qatar

Ronald Koeman keert terug als bondscoach van Oranje. Hij wordt de opvolger van Louis van Gaal na het WK in Qatar, dat eind dit jaar gehouden wordt. Koeman tekent een contract voor 3,5 jaar, tot en met het WK van 2026 in Canada, Mexico en de Verenigde Staten. 

45 reacties

 • Maria Yvonne Franssen

  2 maanden geleden
  Koeman is m.i. wel een goede coach maar een beetje saai. Geen Louis van Gaal. Overigens: ondanks de vrees inboezemende Benzema heb ik tóch het gevoel dat Manchester City doorgaat. Zo ook met Liverpool. De Britten ogen vitaler.
 • H Peters

  2 maanden geleden
  Hij zegt het EK persé te willen doen, maar vertrekt toch voor die tijd (ik weet dat er Corona tussenkwam, maar toch). Dan krijg je de (wereld) trainer Frank de Boer en mislukt het EK natuurlijk gigantisch (dankjewel Ronald). Dan haalt de KNVB hem terug en verlies je toch alle eigenwaarde? Maar we lezen hoe die KNVB (niet) werkt en dat zien we steeds maar weer, en dan... Natuurlijk niets en stilte. Hoelang zal hij nu blijven? Totdat RKC komt?
 • Sjef Wijns

  3 maanden geleden
  Droomclub Barcelona, wie wil dat nou niet als trainer, maar Koeman kwam volgens mij in een slangenkuil terecht. Gelukkig gaat het nu beter bij Barca. Oranje is nu weer het plan van aanpak en ik hoop op een eerlijk selectiebeleid, geen spelers die niet of nauwelijks aan de bak komen bij hun club, geen domme vingers in de oren, geen domme handjes voor je gezicht maar voetballen met die handel, succes verzekert !?
 • Robert Bruijne

  3 maanden geleden
  Keuze van de wanhoop dus......
 • Michael Man

  3 maanden geleden
  In de reactie hieronder te lezen is maar weer al wat duidelijk dat de gemiddelde mens maar wat roept zonder werkelijk van de hoed en de rand te weten. Koeman had ik zijn vorige aanstelling duidelijk aangegeven als hij coach van Barca kon worden, hij daarvoor zou gaan. Dat is dus ook gebeurd en is nu niet meer het geval. Zoals in het artikel aangegeven, is Koeman nu dedicated en gaat hij er vol voor. Ik heb er alle vertrouwen in. Beter Koeman dan redelijk onervaren coaches als De Boer en Cocu.