Een Iraanse supporter is in tranen bij het volkslied van Iran. Ze protesteert tegen het overlijden van Mahsa Amini.
Volledig scherm
Een Iraanse supporter is in tranen bij het volkslied van Iran. Ze protesteert tegen het overlijden van Mahsa Amini. © AP

Emoties lopen bij spelers en fans van Iran hoog op, tranen op het veld en onrust rond het stadion

Waar de spelers van Iran voor de openingswedstrijd tegen Engeland de kaken stijf op elkaar hielden tijdens het volkslied, zong voor het duel met Wales een aantal spelers wél mee. Op de tribunes en ook buiten het stadion liepen de emoties hoog op bij fans.

8 reacties

 • Sander De Kool

  2 weken geleden
  @cor roest Er staan zware sancties op Iraans gas en Iraanse olie. Het zou heel goed zijn voor Iran en de wereld als deze sancties opgeheven zouden worden, maar waarschijnlijk is daar een regime verandering voor nodig. Dat men gelukkig de ogen niet meer sluit is te zien aan de boycot van Russische grondstoffen, wat ons allemaal veel pijn doet.
 • Jaap Benne

  2 weken geleden
  J.PAndriessen. Beetje flauw jouw reactie. Getuigt ervan dat je geen enkele empathie hebt met de gevoelens van deze mensen.
 • J.P. Andriessen

  2 weken geleden
  Beetje flauw om zo hoog van de toren te blazen als je zelf niet eens meer in Iran woont. Dan breng je eigenlijk alleen maar andere mensen in gevaar die daar nog wel leven.
 • cor roest

  2 weken geleden
  De Iraniërs staan alleen in hun strijd voor vrijheid en een normaal leven de hele wereld kijkt bewust de andere kant op ,olie en gas is belangrijker dan mensen.
 • H Peters

  2 weken geleden
  Zo'n overwinning zal de wereld wel niet bevallen. Nu de beslissende wedstrijd tegen de VS? Wie zal daar dan de scheidsrechter zijn? Als je op wedstrijden wedt, valt daar niets te verdienen.