Oranje komt tegen Ecuador niet met statement: ‘Wij laten ons doel niet verpesten door acties van FIFA’

Met videoHet statement van de Duitse voetballers op het WK in Qatar gaat geen gevolg krijgen van de Nederlandse spelers. Dat zei bondscoach Louis van Gaal op de persconferentie in aanloop naar het tweede groepsduel met Ecuador.

75 reacties

 • Jeroen Jansen

  1 week geleden
  Hallo mijnheer van Gaal, veel succes met ons elftal en ik ben het met U eens dat focus heel belangrijk is. Goede keuze wat mij betreft. Om als Nederlands elftal toch een statement te maken stel ik voor dat U en uw staf iedere wedstrijd om de beurt de One Love band dragen.
 • H Peters

  1 week geleden
  @M. Kok Geen zorgen; als ik het geschreven heb is de druk (als die er al was) allang van de ketel. Ik heb alleen een hekel aan die permanente dubbele moraal en daar zijn Nederlanders extreem goed in. Gewoon mond houden en voetballen of niet gaan om echt een statement te maken. Onze koning gaat naar China, ook om mensenrechten op de agenda te zetten, maar het gaat gewoon om de handel en die mensenrechten werden er echt niet beter! U weet ook 'we hebben (of willen) nergens meer invloed op.
 • M. Schouten

  1 week geleden
  Verschrikkelijke omstandigheden in Qatar. Moderne slavernij, arbeiders die niet betaal worden, dramatische huisvesting en ga zo maar door. Er zijn nu rond de 15,000 journalisten daar en we zijn bijna een week verder. Ik heb mog geen enkel bericht of rapportage gezien van deze omstandigheden. Neem aan dat veel journalisten daar naar op zoek zijn. Vreemd!
 • M. Kok

  1 week geleden
  @ H Peters Ff tot tien tellen. 😉 Iemand zei tegen mij. Je maakt je veel te druk om dingen. Waar je geen enkele invloed op heb. Degene had gelijk. Ze gaan hun gang maar.
 • J.P. Andriessen

  1 week geleden
  Het huidige Duitsland knielt nu eenmaal graag. Misschien een schuldgevoel vanwege hun verleden? Goed dat Van Gaal niet in de gekte meegaat: hij maakte een keuze om mee te doen en handelt daar naar. Dat zouden meer mensen en instanties moeten doen in plaats van zich in allerlei bochten te wringen om EN te profiteren EN voor het oog te deugen.