Nederland NED
3
EINDE
1
Verenigde Staten VS
 • 10' Goal Memphis Depay
 • 45'+1' Goal Daley Blind
 • 81' Goal Denzel Dumfries
 • Haji Wright Goal 76'

Uitblinkers Denzel Dumfries en Daley Blind leiden Oranje ten koste van VS naar kwartfinales WK

met VideoCounterend speelde het Nederlands elftal zich naar de laatste acht van de wereld zaterdagavond, resulterend in een moeizame, maar verdiende zege op de Verenigde Staten: 3-1. Zonder goed te spelen werd de kracht van dit Oranje voor het eerst echt zichtbaar, met dank aan de vleugelbacks.

 1. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

  WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

  Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.
 2. Veldbetreding van beroemde chef ‘Salt Bae’ bij WK-finale onderzocht door FIFA

  Veldbetre­ding van beroemde chef ‘Salt Bae’ bij WK-finale onderzocht door FIFA

  Wereldvoetbalbond FIFA gaat onderzoeken hoe verschillende mensen onder wie socialmediapersoonlijkheid Nusret Gökçe, beter bekend als Salt Bae ‘onrechtmatig’ het veld betraden na de WK-finale in Qatar. De bond zegt tegen verschillende media dat na het onderzoek de ‘juiste maatregelen’ volgen. Volgens de FIFA mogen alleen de spelers, officials en staatshoofden de wereldbeker aanraken, maar de Turkse chef deed dat ook.