Yoshimi Yamashita (midden) met Salima Mukansanga (links) en Stéphanie Frappart.
Volledig scherm
PREMIUM
Yoshimi Yamashita (midden) met Salima Mukansanga (links) en Stéphanie Frappart. © AP

Vrouwelijke scheidsrechters op het WK blijft gevoelig liggen: ‘Voelt voor mij als een pr-stunt’

Tussen de scheidsrechters die op het WK wedstrijden kunnen leiden, zitten drie vrouwen. Een primeur, maar het blijft voorlopig bij optredens als vierde official. Ze zijn namelijk nog niet ingezet. Is hun aanwezigheid een snuffelstage of gaan ze alsnog als hoofdscheidsrechter in actie komen?

 1. ‘Hoe je een van de meest historische foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad
  114

  ‘Hoe je een van de meest histori­sche foto’s ooit kunt verpesten’: emir drapeert Messi in Qatarees gewaad

  Opvallend moment gisteren tijdens de uitreiking van de Wereldbeker. Lionel Messi kreeg op het podium van de emir een traditioneel Qatarees gewaad aan, vlak voor hij de trofee de lucht in zou houden. Qatar en de FIFA oogsten bij analisten en fans op sociale media bakken kritiek voor de actie. ,,Je pakt een heel groot moment af van de speler", vond de Duitse ex-voetballer Bastian Schweinsteiger.
 2. WK Voetbalpodcast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n allermooist’

  WK Voetbalpod­cast | ‘Deze WK-finale was voetbal op z'n aller­mooist’

  Lionel Messi heeft eindelijk zijn wereldtitel. De Argentijn en Kylian Mbappé maakten de finale samen tot een geweldig schouwspel. Daarnaast een evaluatie van Oranje en het hele WK in Qatar. Een toernooi dat in de voorbereiding vooral ging over mensenrechten, OneLove-armbanden en geld. Etienne Verhoeff bespreekt het in de laatste WK Voetbalpodcast met Sjoerd Mossou en Mikos Gouka, die bij de WK-finale in het Lusail Stadion waren.