Danny Makkelie tijdens het WK. Fluit hij een wedstrijd in de kwartfinale?
Volledig scherm
Danny Makkelie tijdens het WK. Fluit hij een wedstrijd in de kwartfinale? © ANP / EPA

WK-nieuws van 4 december | Lewandowski twijfelt over toekomst bij Polen

Op de tweede dag van achtste finales op het WK voetbal kwamen twee titelfavorieten in actie: Frankrijk, dat met 3-1 won van Polen, en Engeland (volg het duel met Senegal hier). Maar er was ook nog ander WK-nieuws. Zo fileerde recordinternational Lothar Matthäus de Duitse voetbalbond en is de bondscoach van Brazilië alle ‘leugens’ zat .

  1. WK voetbal 2022 | Zo werd Argentinië wereldkampioen

    WK voetbal 2022 | Zo werd Argentinië wereldkam­pi­oen

    Argentinië heeft voor de derde keer de wereldtitel voetbal gewonnen. De ploeg nam na een zinderende finale in Qatar met een gelijke stand na de reguliere speeltijd (2-2) en de verlenging (3-3) de strafschoppen beter dan titelverdediger Frankrijk. Kylian Mbappé scoorde driemaal voor de Fransen. Lionel Messi maakte twee doelpunten voor Argentinië. De sterspelers van beide ploegen waren ook succesvol in de strafschoppenserie. De Argentijnen benutten alle strafschoppen. Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni misten voor de Fransen.
  2. Internationale media roemen Kroatië, Marokko én ‘kapitein’ Luka Modric: ‘Hopelijk zijn last dance pas op EK 2024'

    Internatio­na­le media roemen Kroatië, Marokko én ‘kapitein’ Luka Modric: ‘Hopelijk zijn last dance pas op EK 2024'

    Met een 2-1 zege op Marokko pakte Kroatië voor het tweede WK op een rij een medaille. Voor Luka Modric een fraaie afsluiter van zijn laatste mondiale eindtoernooi, iets wat ook in de internationale media niet onopgemerkt bleef. Er was dan ook volop lof voor de Real Madrid-speler, net als voor het Kroatische team, supertalent Josko Gvardiol én Marokko, dat ‘historisch’ heeft gepresteerd.