Volledig scherm
Alex Morgan. © Pim Rss Fotografie

Alex Morgan: met z’n allen op bezoek bij Trump of niet

De kans dat de speelsters van Amerika naar het Witte Huis gaan als ze de WK-finale van Nederland winnen, is uiterst klein. Alex Morgan, de ster van het team, zegt dat ze alleen op bezoek gaat bij president Donald Trump als de hele selectie meegaat. 

,,We hebben een erg hechte groep en we hebben altijd alle beslissingen samen genomen”, zegt de aanvaller die met zes doelpunten topscorer is van het WK in Frankrijk.

Aanvalspartner Megan Rapinoe is erg uitgesproken en tegen het beleid van de Amerikaanse president. Uit protest zingt ze niet mee met het Amerikaanse volkslied en ook liet ze eerder weten dat ze absoluut niet van plan is om bij Trump op de thee te komen. Dat zette kwaad bloed bij Trump, die via Twitter uithaalde naar Rapinoe. 

,,Ga eerst maar eens winnen, voordat je van die grote praatjes hebt. Je moet respect hebben voor het Witte Huis”, was de strekking van Trumps boodschap aan Rapinoe.

,,We zullen sowieso pas na de finale zondag een beslissing nemen”, maakt Morgan duidelijk. ,,We moeten eerst nog van Nederland winnen, maar ik denk dat jullie het antwoord op de uitnodiging wel kunnen inschatten.”

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.