Volledig scherm
PREMIUM
De selectie van Oranje poseert in het Stade de Hainaut dat voor het duel Kameroen bomvol fans zal zitten. © BSR Agency

Alle remmen los voor de Leeuwinnen in oranje gekleurd Valenciennes

Bij winst vanmiddag op Kameroen is Nederland zeker van een plek in de achtste finales van het WK. Na de moeizame start tegen Nieuw-Zeeland mogen de remmen los. Zeker omdat het Stade du Hainaut oranje zal kleuren.

Volledig scherm
Wordt Vivianne Miedema (l), hier op de training in Valenciennes met Danique Kerkdijk, tegen Kameoen topscorer aller tijden van Oranje worden? © ANP

Door Daniël Dwarswaard

Vivianne Miedema inspecteert de grasmat van het Stade du Hainaut en jongleert met een flesje water op haar voorhoofd. De 25.000 rode stoeltjes om haar heen zijn nu nog leeg, maar vanmiddag even voor 15.00 uur zal er een oranje gloed over dit stadion liggen.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.