De Amerikaanse bondscoach Jill Ellis.
Volledig scherm
De Amerikaanse bondscoach Jill Ellis. © AP

Amerika vreest geweldig Oranje: ‘Zijn beter dan Spanje, Frankrijk en Engeland’

De Amerikaanse voetbalsters gaan altijd uit van eigen kracht, maar ze zijn ook op hun hoede voor Oranje. De regerend wereldkampioen treft morgen de kampioen van Europa in de finale van het WK.

,,Meestal willen onze tegenstanders dat wij de bal hebben, maar Nederland wil zelf graag aan de bal zijn", zei bondscoach Jill Ellis een dag voor de eindstrijd in Lyon. ,,Hun positiespel is heel goed, met veel beweging en variatie. Nederlandse voetballers wordt al vanaf dat ze 5 jaar zijn geleerd om in een 4-3-3-systeem te spelen, dat zit er bij allemaal ingeslepen."

Megan Rapinoe, een van de grootste sterren van 'Team USA', was ook opvallend lovend over Oranje. ,,Je haalt alleen de finale van het WK als je van de achterste tot de voorste linie een geweldig team bent. Nederland heeft wedstrijden soms heel makkelijk gewonnen en soms heel moeizaam. Maar ze winnen wel steeds en dat typeert een goede ploeg. Ze weten wat het is om kampioen te worden, ze zijn de beste ploeg van Europa. Beter nog dan de teams die we al hebben verslagen, Spanje, Frankrijk en Engeland."

Ellis weet ook dat Oranje vaak scoort uit spelhervattingen. ,,In de lucht zijn ze enorm gevaarlijk. We moeten dus niet te veel vrije trappen weggeven."

Bekijk hier de nieuwste aflevering van La Panenka: ‘Nederland wordt gewoon wereldkampioen’

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.