Volledig scherm
Alex Morgan met de Best Female Athlete Award bij de ESPY-awards in Los Angeles. © Getty Images

Amerikaanse voetbalsters oogsten prijzen na wereldtitel

De Amerikaanse voetbalsters gaan van hoogtepunt naar hoogtepunt. Drie dagen na de gewonnen WK-finale in Lyon tegen Oranje (2-0) werd ‘Team USA’ gehuldigd in New York, tijdens een zogeheten ‘Ticker Tape Parade’. 

De speelsters reden in een open bus door de stad terwijl vanuit de gebouwen confetti en papiersnippers in de kleuren van de Amerikaanse vlag naar beneden werden gegooid.

Na een wederom gloedvolle speech van aanvoerster Megan Rapinoe, gekozen tot beste speelster van het WK, vloog de selectie door naar Los Angeles voor de uitreiking van de ESPY-awards (Excellence in Sports Performance Yearly). De voetbalsters werden daar vanzelfsprekend gekozen tot ploeg van het jaar. Alex Morgan ontving de prijs voor de sportvrouw van het jaar. De Amerikaanse spits maakte zes doelpunten op het WK, waarvan vijf in de eerste groepswedstrijd tegen Thailand. Morgan versierde in de finale tegen Nederland ook de strafschop waaruit Rapinoe de score kon openen.

,,Dit is de op één na beste trofee die we deze week hebben gewonnen”, zei Morgan op het podium in LA. Bij de mannen ontving de Griekse basketballer Giannis Antetokounmpo van NBA-club Milwaukee Bucks de prijs voor beste prestatie van het jaar. Eerder wonnen onder anderen LeBron James, Stephen Curry, Michael Phelps, Lance Armstrong en Tiger Woods.

Volledig scherm
Megan Rapinoe tijdens haar speech. © Chris Pizzello/Invision/AP
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.