Volledig scherm
Shanice van de Sanden en Lineth Beerensteyn. © BSR Agency

Beerensteyn start tegen Zweden, Van de Sanden gepasseerd

Bondscoach Sarina Wiegman heeft ingegrepen in aanloop naar de halve finale van het WK tegen Zweden. Shanice van de Sanden is haar basisplek kwijt bij de Leeuwinnen, Lineth Beerensteyn speelt. 

Al sinds de groepsfase is de plek van Van de Sanden een groot discussiepunt geweest. Van de Sanden zelf verkeerde dit WK niet in grootse vorm terwijl Beerensteyn steeds uitstekend inviel. Wiegman noemde het steeds een luxe dat ze zoveel goede spelers had die ze in kon brengen (naast Beerensteyn ook Jill Roord, red.). 

Vooralsnog greep Wiegman echter niet in, maar voor aanvang van de halve finale tegen Zweden moet Van de Sanden dan toch vanaf de zijkant toekijken. Dat moet ze nota bene doen in háár Lyon, waar ze in clubverband bij Olympique speelt. 

Beerensteyn zelf hoeft dus niet langer op haar lip te bijten. Vandaag zei ze nog dat de situatie lastig was, maar dat ze met haar plek op de bank moest dealen. 

Uitleg Wiegman

Wiegman legde voor de camera van NOS haar keuze uit: ,,Lineth is heel goed in vorm. Ze heeft op dit WK als pinchhitter in elke wedstrijd laten zien wat ze kan. Shanice heeft hier als basisspeelster minder laten zien. Daarom heb ik de rolverdeling nu omgedraaid.”

Wiegman gaf toe dat ze al eerder met de gedachte had gespeeld om Van de Sanden in te ruilen voor Beerensteyn. ,,Shanice is heel belangrijk voor het team. We zijn met haar aan de slag gegaan om haar bij het WK op een hoger niveau te krijgen. We hoopten op een ommekeer. Ze heeft, zeg maar, het voordeel van de twijfel gekregen, maar nu is het tijd om een wissel door te voeren.”

Volledig scherm
Sarina Wiegman. © BSR Agency

Volgens Wiegman was Van de Sanden in eerste instantie ,,hartstikke teleurgesteld” dat ze haar basisplaats moest afstaan aan Beerensteyn. ,,Maar de knop ging snel weer om. We hebben gezamenlijk maar één doel en dat is winnen van Zweden. Daar moet alles voor opzij worden gezet. Alles draait om het team.”

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.