Volledig scherm
Kiki Bertens. © ANP

Bertens blijft niet thuis voor Leeuwinnen: ‘Roord? Oh, die ken ik niet’

Kiki Bertens volgt de verrichtingen van de voetbalsters van Oranje niet op de voet. Dat bekende ze na haar overwinning in de eerste ronde van het WTA-toernooi van Rosmalen.

,,Ik wist dat ze vandaag moesten spelen, maar niet dat dat nu al was”, zei Bertens, die om 16.45 uur haar persconferentie gaf. Uitgerekend op het moment dat de voetbalsters aan de blessuretijd begonnen.

,,Ik vind het leuk om te kijken, maar het is niet dat ik er voor thuis blijf hoor”, zei Bertens, terwijl Jill Roord Oranje net op 1-0 zette. “Goede timing. Wie maakte het doelpunt? Roord? Oh die, die ken ik niet...”

Oranje opende het WK door het doelpunt van Roord met een benauwde 1-0-zege op Nieuw-Zeeland.

Bekijk hieronder een interview met Bertens na afloop van haar partij op Rosmalen:

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.