Wendie Renard juicht na haar tweede goal voor Frankrijk.
Volledig scherm
Wendie Renard juicht na haar tweede goal voor Frankrijk. © BSR Agency

Bijna tien miljoen Fransen keken naar eerste WK-duel

De openingswedstrijd op het WK voor vrouwen, tussen gastland Frankrijk en Zuid-Korea, is door bijna tien miljoen Fransen bekeken: 9,83 miljoen mensen. Frankrijk heeft ongeveer 67 miljoen inwoners. Het is een record voor een vrouwenwedstrijd van Frankrijk.

Ter illustratie: tijdens het WK van 2018 keken 12,6 miljoen mensen naar de eerste wedstrijd van de Franse voetballers, tegen Australië.

De Franse voetbalsters begonnen goed aan het WK in eigen land. De Aziatische vrouwen werden met 4-0 verslagen. De wedstrijd in het Parc des Princes werd bijgewoond door 45.261 mensen en ook dat is een record.

  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.