Volledig scherm
Dominique Bloodworth juicht na haar goal tegen Kameroen in de tweede poulewedstrijd. © BSR Agency

Bloodworth: ‘Natuurlijk hopen we dat Europese landen verliezen’

Olympische SpelenDe voetbalsters van Oranje maken zich op voor de achtste finale dinsdagavond tegen Japan. Met het ook op de Olympische Spelen kijken ze óók naar de andere Europese landen. Die moeten verliezen, al dat gebeurt maar niet.

Door Daniël Dwarswaard

Dominique Bloodworth baalde toch wel even gisteravond toen Noorwegen nipt won van Australië na strafschoppen. Simpel gezegd: Europese ploegen moeten verliezen zodat Nederland een grotere kans maakt op deelname aan de Olympische Spelen. Die drie beste Europese ploegen van het WK in Frankrijk plaatsen zich voor het toernooi volgend jaar in Japan.

Volledig scherm
© BSR Agency

,,Natuurlijk hopen we daarom dat de Europese ploegen verliezen’’, zegt Dominique Bloodworth, verdediger van Oranje. Maar dat lukt nog niet bepaald. Alle Europese concurrenten van Oranje (Schotland dingt niet mee naar een Olympisch ticket) zitten nog in het toernooi. ,,Het verbaast me tegelijkertijd ook niet. Veel landen in Europa zijn een inhaalslag aan het maken. De kloof met gevestigde landen als Canada en de Verenigde Staten wordt langzaam kleiner. Net als het verschil met Aziatische landen. Ook dat wordt kleiner, dus de strijd om de Olympische Spelen wordt daarmee ook feller.’’

Presteren

Of zoiets echt in de selectie leeft? Dat valt nog wel mee. ,,Iedereen kijkt wel met het idee: het is lekker als de Europese ploegen verliezen, maar we hebben het er in de groep niet heel bewust over hoor. Het kan ook alleen maar afleiden van de belangrijkste taak: presteren op dit WK. Als we dat doen, komen de Olympische Spelen ook heel dichtbij.’’

Vandaag is weer een belangrijke dag met het oog op Tokio 2020. Engeland speelt om 17.30 uur in Valenciennes tegen Kameroen. Vanavond om 21.00 uur speelt gastland Frankrijk in Le Havre tegen Brazilië.

Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.