Vreugde bij de speelsters van Italië na de winnende goal in de 94ste minuut van Barbara Bonansea.
Volledig scherm
Vreugde bij de speelsters van Italië na de winnende goal in de 94ste minuut van Barbara Bonansea. © BSR Agency

Bonansea kopt Italië diep in blessuretijd voorbij outsider Australië

Barbara Bonansea heeft Italië in de vijfde minuut van de blessuretijd voorbij Australië gebracht. De Italiaanse kopte de bal langs doelvrouw Lydia Williams en bezorgde het Zuid-Europese land zo de overwinning. Italië doet voor het eerst sinds 1999 weer mee aan het WK en outsider Australië staat zesde op de FIFA-ranking.

Bonansea had Italië in de 56ste minuut al langszij gebracht, nadat Sam Kerr, de sterspeelster van Australië in de 22ste minuut de score had geopend. De aanvoerster schoot raak uit de rebound nadat haar penalty werd gepakt door de Italiaanse keepster Laura Giuliani. Kerr vierde haar doelpunt op een voor Australië zeer herkenbare wijze: door te boksen bij de cornervlag, zoals de Australische voetballer Tim Cahill ook deed na zijn goals op de WK's in 2006, 2010 en 2014. Bonansea maakte in de 56ste minuut gelijk en zorgde diep in blessuretijd dus ook voor de winnende goal voor Italië.

Het andere duel in groep C gaat tussen Jamaica en Brazilië. 

Volledig scherm
© BSR Agency
Barbara Bonansea kopt de bal in blessuretijd binnen voor Italië.
Volledig scherm
Barbara Bonansea kopt de bal in blessuretijd binnen voor Italië. © BSR Agency
Volledig scherm
© EPA
  1. Deze tien schitterende goals maken kans op de Puskas Award
    Alle video's

    Deze tien schitteren­de goals maken kans op de Puskas Award

    De Wereldvoetbalbond FIFA heeft de tien kanshebbers bekendgemaakt voor de Puskas Award, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan de maker van het mooiste doelpunt vamn het afgelopen seizoen. Lionel Messi (FC Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy) zijn de bekendste genomineerden. Messi werd al twee maal tweede in de verkiezing, in 2011 en 2015. Ibrahimovic won de trofee al eens in 2013. Bekijk hieronder alle goals eens rustig na en stem alvast op onze poll welke jij de mooiste vindt.